Διατηρώντας Ένα Υγιεινό Τρόπο Ζωής Για Το Υπόλοιπο Της Ζωής Σας

αναρτήθηκε σε: Αρθρογραφία | 0
Υγιεινός Τρόπο Ζωής

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει όλα τα συστατικά μιας υγιεινής διαβίωσης. Έχει τροφές που είναι ιδιαίτερα θρεπτικές για τον οργανισμό, γυμνάζει το σώμα σε σταθερή βάση, απολαμβάνει αρκετό ύπνο, πίνει άφθονο δροσερό νερό κλπ.

Σύμφωνα με το www.YgeiaKaiOmorfia.gr για να διατηρηθεί αυτός ο τρόπος ζωής, πρέπει να αναλάβετε δράση. Να εντάξετε τις σωστές τροφές, την άσκηση, τον επαρκή ύπνο και γενικά υγιεινές συνήθειες στο καθημερινό σας πρόγραμμα, πάνω σε συνεπή βάση.

Δεν έχει νόημα να τρώτε ένα υγιεινό γεύμα κάθε τόσο και για το υπόλοιπο της ημέρας να τρώτε κατεψυγμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Απλά ο υγιεινός τρόπος, δεν θα λειτουργήσει για σας.

Πρέπει να τρώτε προσεκτικά επιλεγμένα φαγητά σχεδόν πάντα. Ναι, ξανά και ξανά όλοι έχουμε απολαύσει παγωτό ή πίτσα και αυτό δεν είναι κακό.

Δεν υποστηρίζω μια μόνιμη στερητική δίαιτα (www.ncbi.nlm.nih.gov). Στην πραγματικότητα η υγιεινή διατροφή δεν είναι σαν να είσαι σε δίαιτα. Δεν υπολογίζετε θερμίδες ή δεν μετράτε τρόφιμα.

Είναι περισσότερο χρήσιμη για να προσφέρει στο σώμα σας, αυτό που χρειάζεται παρά αυτό που εσείς θέλετε.

Ζωντανό είναι το σύνθημα: “Τρώτε για να ζείτε και μη ζείτε για να τρώτε”

Εκτός από τις υγιεινές τροφές, το σώμα σας επίσης επιθυμεί την άσκηση. Σχεδιάστηκε για να γυμνάζεται και να κινείται σε τακτική βάση.

Όλες οι αρθρώσεις στο σώμα σας, τα γόνατά σας, οι αγκώνες και οι γοφοί σας έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται με κάποιο τρόπο. Πιέζοντας και τεντώνοντας όλες αυτές τις αρθρώσεις, θα κρατηθεί το σώμα σας σε καλή κατάσταση και αν η άσκηση σας γίνει συχνή συνήθεια, θα παραμείνετε υγιείς για όλη σας τη ζωή, ειδικά αν καταφέρετε να διατηρήσετε το βάρος σας σε κανονικά επίπεδα.

Είναι το πιο σημαντικό για σας, να φαίνεστε καλά στον καθρέφτη; Ποιο είναι το νόημα να θέλουμε μόνο μια καλλίγραμμη σιλουέτα ή οι άντρες να θέλουν μεγάλους δικέφαλους μυς και ένα 6-pack;

Μήπως είναι πιο σημαντικό να παραμείνετε υγιείς, να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο και να ασκείτε το σώμα σας με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί και αυτό να κρατήσει για όλη σας τη ζωή;

Αυτός είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής!

6-pack

Δεν είναι μια δίαιτα για να χάσουμε κιλά, καθώς μπαίνει το καλοκαίρι. Ναι, γνωρίζω ότι θέλετε να φαίνεστε καλά στα σορτς ή τα μαγιό σας, τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι καλύτερα να έχετε έναν στόχο ζωής.

Να διατηρήσετε και την άψογη σιλουέτα και να οικοδομήσετε ένα ισχυρό, λειτουργικό και ισορροπημένο σώμα και αυτό να διατηρηθεί για πάντα, όχι μόνο για το καλοκαίρι.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής, είναι η αυτοπειθαρχία.

Έχετε την πειθαρχία να φάτε τις σωστές τροφές, να ελέγχετε τα μεγέθη των μερίδων, να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα άσκησης και να συνεχίζετε ακόμα και όταν δεν αισθάνεστε ότι θέλετε να το κάνετε.

Επίσης όταν αισθάνεστε λίγη κούραση, δεν θα ήθελα να φάτε κάποια σοκολάτα ή παγωτό, να κλωτσήσετε τα παπούτσια σας και να καθίσετε στον καναπέ για να παρακολουθήσετε τηλεόραση.

Πρέπει να έχετε την αυτοπειθαρχία να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχος της ζωής. Δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί ή να κινηθεί προς ένα πλήρως λειτουργικό και ισχυρό σώμα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προωθήσετε τον εαυτό σας, βήμα προς βήμα και σιγά-σιγά κάθε μέρα. Κάνοντας αυτό θα αισθάνεστε καλά, η αυτοεκτίμησή σας και η εικόνα του εαυτού σας θα βελτιωθούν, επειδή θα γνωρίζετε ότι είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχει την αυτοπειθαρχία για να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Το πρωινό είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και μας βοηθά να αποκτήσουμε ενέργεια και να είμαστε έτοιμοι για την ημέρα. Η κατανάλωση πρωινού μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας, καθώς μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα και να παραμένουμε σε εγρήγορση όλη την ημέρα.

Επιπλέον, το πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, καθώς βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού μας και στη μείωση της λαχτάρας για ανθυγιεινά σνακ. Φροντίστε, λοιπόν, να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα θρεπτικό πρωινό!

Και φυσικά με την πάροδο του χρόνου η συνεπής δράση που ξεκινάτε τώρα, αυτή τη στιγμή, θα αρχίσει σιγά-σιγά να εμφανίζεται και εξωτερικά στο υγιές σας σώμα. Αλλάξτε τις βλαβερές συνήθειες, με εύκολες υγιεινές που θα σας εξασφαλίσουν ευεξία, ψυχική και σωματική υγεία.

Ξεκινήστε τώρα. Αξίζει τον κόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *