Ομάδα Αίματος Και Διατροφή

αναρτήθηκε σε: Αρθρογραφία | 0

Το “Τρώτε σωστά για να ταιριάζει στην ομάδα αίματός σας” είναι ένα θέμα που έχει αναφερθεί πολύ στα δωμάτια συνομιλίας τον τελευταίο καιρό, οπότε, όπως υποσχέθηκα, εδώ είναι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Ομάδες Αίματος

Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν δύο βίβλοι για το θέμα αυτό γραμμένοι από τον Dr. Peter J. D’Adamo. Η πρώτη είναι το “Eat Right 4 Your Type” (Τρώτε σωστά 4 τον τύπο σας) και η δεύτερη το “Cook Right 4 Your Type” (Μαγειρέψτε σωστά 4 τον τύπο σας). Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής, σας συνιστώ ΣΚΛΗΡΑ να αγοράσετε και τα δύο αυτά βιβλία και να τα διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος για να δείτε αν αυτές οι δίαιτες είναι για εσάς.

Για όσους από εσάς έχετε καρκίνο, χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, παίρνετε φάρμακα ή είστε διαβητικοί, ελέγξτε αυτό το σχέδιο με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα δίαιτα. Παρακάτω έχω συνοψίσει τις βασικές αρχές πίσω από το Eat Right 4 Your Type, το οποίο έχει ως στόχο να θεραπεύσει πνευματικά και σωματικά τους ανθρώπους τροφοδοτώντας το αίμα του σώματος με τις “σωστές” τροφές.

Η Θεωρία του D’Adamo

Η θεωρία του D’Adamo είναι ότι ορισμένοι τύποι αίματος αντιπροσωπεύουν ένα παλαιότερο στέλεχος της ανθρωπότητας. Η ομάδα αίματός σας, την οποία μπορείτε να μάθετε από το γιατρό σας, μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο στάδιο εξέλιξης και να δείχνει επίσης πόσο προγονικό ιστορικό μεταφέρετε στο DNA σας.

Ο Τύπος Αίματος 0

Οι άνθρωποι με τύπο αίματος Ο πιστεύεται ότι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στη γη και ήταν κυρίως σαρκοφάγοι άνθρωποι των σπηλαίων. Ο τύπος Ο χρονολογείται από την άνοδο των Κρο-Μανιόν και εξακολουθεί να είναι ο πιο κοινός τύπος αίματος στον κόσμο. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο πιστεύεται ότι έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ στο στομάχι, γεγονός που τους επιτρέπει να χωνεύουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Το κόκκινο κρέας είναι η πιο συνιστώμενη πηγή πρωτεΐνης για τους ανθρώπους με τύπο Ο, ακολουθούμενη από το κοτόπουλο και τα ψάρια. Τα αυγά και τα γαλακτοκομικά θεωρούνται φτωχή πηγή πρωτεΐνης για τους ανθρώπους με τύπο Ο. Το ελαιόλαδο είναι το μέσο μαγειρέματος της επιλογής τους, αλλά παίρνουν πολύ βάρος αν τρώνε ξηρούς καρπούς. Δεν χωνεύουν καλά τα φασόλια και τα λαχανικά και είναι αλλεργικοί ή δυσανεκτικοί στο σιτάρι ή σε άλλα δημητριακά.

Τα λαχανικά από την οικογένεια του λάχανου προκαλούν πεπτικές διαταραχές στους τύπους Ο, όπως και τα πεπόνια, τα πεπόνια, τα πεπόνια και τα εσπεριδοειδή. Το καλαμπόκι τους προκαλεί υπέρβαρο ή διαβήτη. Καλά φρούτα για τον Τύπο Ο είναι τα δαμάσκηνα και τα σύκα και βέλτιστα λαχανικά είναι τα πράσινα φυλλώδη, όπως το λάχανο και το σπανάκι.

Ο Τύπος Αίματος Α

Ο τύπος αίματος Α δεν εξελίχθηκε μέχρι περίπου το 25.000 π.Χ. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν καλλιεργητές που ευημερούσαν κυρίως με μια διατροφή από φυτά, δημητριακά και ψάρια. Ήταν διαφορετικοί από τους κυνηγούς τύπου Ο που χρειάζονταν κόκκινο κρέας για να διατηρούν το σώμα τους σε βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας. Ο άνθρωπος με αίμα τύπου Α μπορούσε να μετατρέψει το φυτικό υλικό σε πρωτεΐνη πολύ πιο εύκολα.

Ο τύπος As δεν μπορεί να χωνέψει πολύ καλά το κρέας, οπότε η σόγια και τα ψάρια πρέπει να είναι οι κύριες πηγές πρωτεΐνης. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να ανεχθούν καθόλου τα γαλακτοκομικά προϊόντα, παρά μόνο μικρές ποσότητες γιαουρτιού. Οι τύποι Α θα πρέπει να αποφεύγουν τα έλαια καλαμποκιού ή κρόκου, καθώς αυξάνουν τη χοληστερόλη τους.

Οι τύποι Α είναι μεγάλοι σποροφάγοι και ευδοκιμούν με αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια. Επίσης, ανέχονται καλά τα φασόλια και τα δημητριακά. Όλα τα λαχανικά αποτελούν κρίσιμο μέρος της διατροφής των ατόμων τύπου Α, με εξαίρεση τις πατάτες και τις πιπεριές που επιδεινώνουν το πεπτικό τους σύστημα. Μπορούν επίσης να ανεχθούν κάθε είδους φρούτα, εκτός από τα περσίδια και τα ρόδια.

Ο Τύπος Αίματος Β

Οι άνθρωποι με τύπο αίματος Β δεν άρχισαν να εμφανίζονται παρά μόνο περίπου το 10.0000 π.Χ. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τύπους αίματος, καθώς είναι ουσιαστικά ο υβριδικός τύπος αίματος που δημιουργήθηκε από την ανάμειξη των τύπων αίματος Α και Ο. Αυτός ο τύπος αίματος, ο οποίος είναι γνωστός ως νομάδες ευδοκιμεί και επιβιώνει τρώγοντας σχεδόν τα πάντα.

Οι τύποι Β δέχονται καλά κάθε είδους πρωτεΐνη- εκτός από το κοτόπουλο και αυτό μπορεί να μειώσει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα οστρακοειδή. Ο τύπος Β είναι ο μόνος τύπος αίματος που μπορεί να απολαύσει πλήρως όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς η λακτόζη στο γάλα είναι το κύριο σάκχαρο που υποστηρίζει διατροφικά το αίμα τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν το καλαμποκέλαιο και να αποφεύγουν την κατανάλωση ξηρών καρπών και σπόρων, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα φασόλια, εκτός από τα φασόλια νεφρών ή τα φασόλια ναυτικού.

Οι τύποι Β θα πρέπει να αποφεύγουν το σιτάρι και τη σίκαλη, που τους προκαλεί αύξηση του βάρους τους και να επιμείνουν στο ρύζι και τη βρώμη. Θα πρέπει επίσης να περιορίσουν τη σόγια. Μπορούν να τρώνε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και όλα τα φρούτα εκτός από τον ανανά.

Ο Τύπος Αίματος ΑΒ

Πριν από περίπου δέκα αιώνες, εμφανίστηκε ένας νέος, σπάνιος τύπος αίματος που ονομάζεται ΑΒ. Πρόκειται για την εξέλιξη των τύπων αίματος Α και Β μέσω της εξέλιξης και οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο αίματος πιστεύεται ότι έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά αδύναμο πεπτικό σύστημα.

Οι πρωταρχικές πηγές πρωτεΐνης για τους ΑΒ πρέπει να είναι τα θαλασσινά και το τόφου, εκτός από το ότι πρέπει να αποφεύγουν τα ανοιχτόχρωμα ψάρια όπως ο ιππόγλωσσος και ο μπακαλιάρος και τα οστρακοειδή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι καθόλου ευχάριστα γι’ αυτόν τον τύπο αίματος και μπορούν να τους αρρωστήσουν πολύ με ασθένειες όπως το άσθμα. Πρέπει να αποφεύγουν τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι τους προκαλούν πέτρες στη χολή. Είναι συνήθως αλλεργικοί στο σιτάρι και το καλαμπόκι.

Οι φακές είναι μια σημαντική τροφή που καταπολεμά τον καρκίνο για τους ΑΒ. Ανέχονται κάθε λαχανικό εκτός από την ντομάτα και αποφεύγουν όλα τα τροπικά φρούτα και επιμένουν στα σταφύλια, τα δαμάσκηνα και τα μούρα για να αλκαλοποιήσουν το όξινο αίμα τους.

To Black Latte

Το Black Latte είναι το μόνο συμπλήρωμα απώλειας βάρους που έχει κλινικά αποδειχθεί ότι λειτουργεί. Είναι ένας πόσιμος καφές με ένα ειδικό συστατικό που ονομάζεται Garcinia Cambogia, το οποίο είναι ένα εκχύλισμα από ένα φρούτο που βοηθά στην καύση λίπους και στην απώλεια βάρους.

Περιέχει επίσης εκχύλισμα πράσινου καφέ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας λίπους στο σώμα. Περιέχει επίσης καφεΐνη που αυξάνει το μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας καθώς και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Τα συστατικά του Black Latte είναι φυσικά και δεν έχουν καθόλου παρενέργειες!

Στυτική Δυσλειτrουργία Και Titan Gel

Οι άνδρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία αναζητούν συχνά λύσεις. Μια συνηθισμένη μορφή θεραπείας είναι η λήψη ενός χαπιού που βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και έτσι στη διατήρηση της στύσης. Υπάρχουν επίσης και άλλες θεραπείες όπως ενέσεις, εμφυτεύματα, συσκευές κενού ακόμα και χειρουργική επέμβαση.

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες είναι το Titan Gel που μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα και πωλείται και διαδικτυακά.

Eco Slim Με Διατροφή Για Μέγιστα Αποτελέσματα

Ο συνδυασμός του Eco Slim με τη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Eco Slim έχει την ικανότητα να καταστέλλει την όρεξη και να μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους σε μόλις έξι εβδομάδες. Ωστόσο, χωρίς σωστή διατροφή και άσκηση, αυτή η απώλεια βάρους δεν θα είναι βιώσιμη.

Διατηρήστε Έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι ένας τρόπος ζωής που περιλαμβάνει σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία. Σημαίνει επίσης ότι φροντίζετε το σώμα σας τρώγοντας καλά και ασκώντας τακτικά.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής – όπως να νιώθετε καλύτερα, να κοιμάστε καλύτερα και να φαίνεστε καλύτερα. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι να κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι μικρές αλλαγές θα πρέπει να περιλαμβάνουν πράγματα όπως η κατανάλωση πιο υγιεινών τροφίμων, η περισσότερη άσκηση και η διαχείριση των επιπέδων του στρες.

Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε να το συνεχίσετε αυτό παρακαλείστε να θυμηθείτε να διαβάσετε πρώτα τα βιβλία του D’Adamo και να ελέγξετε αυτό το σχέδιο με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα δίαιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *