Φροντίστε Να Παίρνετε Επαρκείς Ποσότητες Βιταμίνης Β6 Για Την Υγεία Σας

αναρτήθηκε σε: Αρθρογραφία | 0

Η βιταμίνη Β6 είναι η πιο δραστική θρεπτική ουσία στο ανθρώπινο σώμα, αλλά είναι η πιο συνηθισμένη ανεπάρκεια βιταμινών στη διατροφή του ανθρώπου. Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο όλων των ενηλίκων έχει ανεπάρκεια βιταμίνης Β6, με περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες που πάσχουν από ανεπάρκεια.

>> Χάστε κιλά και κιλά λίπους χωρίς να εγκαταλείψετε τα αγαπημένα σας φαγητά! Το Black Latte είναι ο πρώτος 100% οργανικός καυστήρας λίπους στον κόσμο που λειτουργεί πραγματικά. Έχουμε μια κλινικά ελεγμένη φόρμουλα που σας βοηθά να χάσετε βάρος και να κάψετε το επίμονο λίπος της κοιλιάς, ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας και επιταχύνοντας τον ρυθμό καύσης των άλλων λιπών στο σώμα σας.

Πώς λειτουργεί η βιταμίνη B6;

Η πυριδοξίνη – η βιταμίνη Β6 – είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία για τη ζωή. Λειτουργεί κυρίως ως ένα “συνένζυμο”, το οποίο είναι να δρα ως καταλύτης για άλλα ένζυμα που χρειάζονται την κατάλληλη βοήθεια για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Οι νευροδιαβιβαστές, οι πρωτεΐνες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια χρειάζονται όλα βιταμίνη Β6 για να σχηματιστούν. και είναι επίσης απαραίτητο για το μεταβολισμό των τροφίμων σε ενέργεια. Η έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη Β6 μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.

Μαζί με το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β12, η ​​βιταμίνη Β6 έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το σώμα να μειώσει την ομοκυστεΐνη, μια ένωση που μοιάζει με αμινοξύ που μελετάται για τη σχέση της με την αύξηση των καρδιακών παθήσεων.

Η βιταμίνη Β6 έχει σημαντικό ρόλο στο σώμα

Η συμπλήρωση με τη βιταμίνη Β6 έχει βρεθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του PMS και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από πρωινή ασθένεια. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι αυτή η θρεπτική ουσία μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία της επιληψίας και της κατάθλιψης επειδή βοηθά το σώμα να παράγει νευροδιαβιβαστές, όπως η σεροτονίνη, που μπορεί να λείπουν σε αυτούς τους ασθενείς.

Η βιταμίνη Β6 παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση της υγείας των νεύρων, η οποία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για όσους πάσχουν από διαβήτη, επειδή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου που προκαλείται από διαβήτη. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Η διατήρηση της υγείας των νεύρων είναι επίσης πολύτιμη για όσους πάσχουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, φλεγμονή των νεύρων στον καρπό. Επίσης, η βιταμίνη Β6 έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα άσθματος και μειώνει τη συχνότητα και την ένταση των επιθέσεων άσθματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *