Φροντίστε Την Υγεία Σας – Τα Βασικά Σημεία Για Να Την Βελτιώσετε

αναρτήθηκε σε: Αρθρογραφία | 0
Φροντίζω την υγεία μου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως υγεία ορίζεται ως “η κατάσταση της πλήρους κοινωνικής, ψυχικής και σωματικής ευεξίας και όχι απλά και μόνο η απουσία αναπηρίας ή ασθενειών”.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας. Όπως ο τρόπος διαβίωσης, οι διατροφικές συνήθειες, η παχυσαρκία (διαβάστε για το αποτελεσματικό αδυνάτισμα εδώ), η καθιστική ζωή, η ρύπανση του περιβάλλοντος, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από αυτούς. Ο πολύ σημαντικός ρόλος της υγείας, επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, γιαυτό πρέπει να καλλιεργείται και να διατηρείται, με μια συνεχή διαδικασία ανανέωσης και ενίσχυσης του οργανισμού μας.

Αυτό μεταφράζεται ως, υγιεινός τρόπος ζωής. Είναι εύκολο να μιλάμε για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όμως στη σημερινή εποχή και τον τρόπο ζωής που παράγεται από αυτή, είναι λίγο δύσκολο. Φυσικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η δίαιτα για τον τύπο αίματος είναι μια δημοφιλής μόδα τροφίμων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Εισήχθη για πρώτη φορά από τον Δρ Peter D’Adamo στο βιβλίο του Eat Right 4 Your Type.

Η θεωρία πίσω από τη δίαιτα είναι ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι αίματος – Α, Β, ΑΒ και Ο – και η ομάδα αίματος κάθε ατόμου καθορίζει ποιες τροφές πρέπει να τρώει.

Εάν έχετε ομάδα αίματος Α, μπορείτε να φάτε οτιδήποτε, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι και το παγωτό. Εάν έχετε αίμα τύπου Β ή ΑΒ, αποφύγετε να τρώτε φρούτα και λαχανικά, αλλά μπορείτε να τρώτε τα περισσότερα άλλα τρόφιμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν έχετε ομάδα αίματος Ο, αποφύγετε όλα τα ζωικά προϊόντα, αλλά μπορείτε να φάτε όλα τα άλλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *