8 Σημεία Που Θα Σας Πείσουν Να Πίνετε Περισσότερο Νερό Από Σήμερα

αναρτήθηκε σε: Αρθρογραφία | 0

Η σημασία του πόσιμου νερού αναφέρεται σε σχεδόν κάθε άρθρο σχετικά με την απώλεια βάρους. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει να πίνουμε νερό είτε είμαστε δίαιτα είτε όχι. Είναι νερό που βοηθάει στην διάλυση και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών όπως το οξυγόνο και τα μέταλλα στα όργανα του σώματος.

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα πουν για το νερό, αλλά το πόσιμο άλλα υγρά μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σας, αλλά θα πρέπει να εξετάσει τις επιπλέον θερμίδες και τη ζάχαρη σε τους, αν προσπαθήσουμε να χάσουν βάρος. Επίσης, ίσως είναι καιρός να μάθουμε να αρέσει να πίνουμε νερό λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το νερό για την υγεία. Εάν το νερό δεν είναι το πράγμα σας, δοκιμάστε να το γευτείτε με μια φέτα λεμονιού ή ξεκινήστε με ανάμιξη μισού μήλου / πορτοκαλιού ή χυμού βακκίνιων με νερό.

Εδώ είναι 8 λόγοι για να πιείτε 8 x 250ml ποτήρια νερό ανά ημέρα.

 1. Χρειαζόμαστε νερό για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Η αφυδάτωση μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία μας και έχει συνδεθεί με δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, ζάλη, κράμπες στα πόδια και πολλά άλλα.
 2. Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση του σώματος των αποβλήτων, εξαλείφοντας τις τοξίνες από τα λιποκύτταρα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα με τη δυσκοιλιότητα.
 3. Το νερό βοηθά τα νεφρά να λειτουργούν σωστά. Όταν δεν καταναλώνεται αρκετό νερό, τα νεφρά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και αυτό έχει επίδραση στο συκώτι μας. Είναι η δουλειά των συκωτιών να μετατρέπουν το αποθηκευμένο λίπος σε ενέργεια. Εάν το ήπαρ χρειάζεται να κάνει μερικές από τις εργασίες που πρέπει να κάνουν τα νεφρά, τότε το συκώτι δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει να κάνει για να μεταβολίσει το λίπος και ως εκ τούτου το λίπος αποθηκεύεται αντί να διασπαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια.
 4. Το νερό βοηθά στην καύση του λίπους. Για να καψετε λίπος τα λιπώδη κύτταρα πρέπει πρώτα να είναι απαλλαγμένα από περίσσεια νερού και τοξινών. Ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να χάσετε βάρος είναι να μην πιείτε αρκετό νερό, ώστε το σώμα σας να κρατάει σε ποιο νερό παίρνει για επιβίωση. Ο μεταβολικός μας ρυθμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο καίνουμε θερμίδες. Απαιτείται νερό για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία όσο το δυνατόν καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μείωση της πρόσληψης νερού θα προκαλέσει αύξηση των αποθεμάτων λίπους, ενώ η αύξηση της πρόσληψης νερού μπορεί να μειώσει τις αποθέσεις λίπους.
 5. Το νερό καταστέλλει την όρεξη φυσικά. Όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο με νερό, θα νιώσετε γεμάτη νωρίτερα. Αν νομίζετε ότι είστε πεινασμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε 10 λεπτά πριν τρώτε κάτι, όπως ίσως απλά να διψάσετε. (Ωστόσο, το νερό δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα τρόφιμα, εξακολουθούν να τρώνε τα 3 γεύματα σας ανά ημέρα και 2-3 υγιεινά σνακ την ημέρα).
 6. Το επαρκές νερό βοηθά στη μείωση της κατακράτησης νερού. Για να ξεφορτωθείτε την υπερβολική ποσότητα νερού, πρέπει να καταναλώσετε περισσότερο νερό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αν δεν πιει αρκετό νερό, το σώμα μεταβαίνει σε κατάσταση επιβίωσης και αποθηκεύει νερό σε εξωκυτταρικούς χώρους. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως πρησμένα πόδια, πόδια, χέρια.
 7. Το νερό βοηθά στη διατήρηση του σωστού μυϊκού τόνου δίνοντας στους μύες τη φυσική τους ικανότητα να συστέλλουν πιο αποτελεσματικά. Ο μυϊκός τόνος θα αποτρέψει το χαλαρό δέρμα που συνήθως ακολουθεί την απώλεια βάρους.
 8. Το νερό αναρωτιέται για το δέρμα σας αφήνει με μια σαφή, λαμπερή χροιά, καθώς οι ακαθαρσίες έχουν πλυθεί από το σύστημά σας.

Οι προτεινόμενοι τρόποι για να συμπεριλάβετε νερό στην καθημερινή διατροφή σας είναι:

 • Να έχετε ένα ποτήρι νερό σε κάθε γεύμα. Πρωινό, Μεσημέρι, Μεσημεριανό, Μεσημέρι, Δείπνο.
 • Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό γεμάτο στο γραφείο σας ή αν είστε στο σπίτι στο πάγκο της κουζίνας και φτάστε για να το απολαύσετε όλη την ημέρα.
 • Πάρτε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στο αυτοκίνητο για να γευτείτε όταν περιμένετε στην κυκλοφορία.
 • Να πίνετε νερό πριν και μετά την άσκηση. Φυσικά, αν ασκείστε περισσότερο νερό θα απαιτηθεί από την καθημερινή συνιστώμενη.

Μόλις φτάσετε τον στόχο απώλειας βάρους σας συνεχίστε να τροφοδοτείτε το σώμα σας με νερό σε καθημερινή βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *